Διαβολικά Αυγά
Υλικά|
4 αυγά
1-2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προαιρετικά καυτερή )
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος)
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα πάπρικα
Μια πρέζα μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
Τα διαβολικά αυγά είναι δημοφιλή ορεκτικά με δεκάδες παραλλαγές
Φυσικά τα αυγά δεν έχουν τίποτα το διαβολικό, απλά μια εταιρία λάνσαρε στην αγορά το 1868 ζαμπόν και άλλα κρέατα με καυτερά καρυκεύματα και τα προώθησε στην αγορά με το επίθετο deviled για να δείξει ότι είναι καυτερά. Από τότε το επίθετο αυτό επεκτάθηκε και σε άλλα φαγητά που ανακατεύονται με καυτερά καρυκεύματα όπως στην περίπτωση αυτή τα αυγά που ανακατεύονται συνήθως με μουστάρδα
Πως το μαγειρεύουμε
Πρώτα βράζουμε τα αυγά.
Γεμίστε ένα μικρό κατσαρολάκι στα μισά του με νερό και απαλά προσθέτουμε τα αυγά. Καλύψτε τα αυγά με νερο τουλάχιστον δυο δάκτυλα πιο πάνω από τα αυτά.. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι στο νερό (αυτό θα συμβάλει στο να συγκρατήσει τα ασπράδια από διαρροή εάν κάποιο από τα κελύφη δημιουργήσει ρωγμή,
Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στο νερό και ανάψτε τη φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει σκεπάστε το κατσαρολάκι χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε τα για τουλάχιστον 5-6 λεπτά ακόμα. Στην συνέχεια..
Αδειάστε το ζεστό νερό και αφήστε τα να κρυώσουν (για να κρυώσουν ποιο γρηγορότερα μπορούμε να γεμίσουμε το κατσαρολακι με κρύο νερό και να το αλλάζουμε μέχρι να έρθουν στην θερμοκρασία που θέλουμε.
Ξεφλουδίζουμε τα αυγά.
Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόψτε κάθε αυγό στη μέση, κατά μήκος. Αφαιρέστε προσεκτικά τα δύο μισά κρόκο και τοποθετήστε τα σε ένα μικρό μπολ.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι πολτοποιούμε τους κρόκους και προσθέτουμε τη μουστάρδα, μαγιονέζα, κρεμμύδι και μια πρέζα από το αλάτι και το πιπέρι. Δοκιμάζουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Με ένα κουτάλι συμπληρώστε το μίγμα των κρόκων αυγού στα ασπράδια που έχουμε τοποθετήσει σε μια πιατέλα . Πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου