Blogroll

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΓΑΥΡΟΣ ΞΥΔΑΤΟΣ

Μια από της αγαπημένες μου συνταγές είναι ο ξιδάτος γαύρος.
Ψημένος από το ξύδι και το αλάτι με τις ελαφριές γευστικές νότες του σκόρδου και του μαϊντανού. Το κάνουν ένα καταπληκτικό μεζεδάκι !
Εγώ το προτιμώ κάπως πικάντικο γι αυτό και ψιλοκόβω και μια κόκκινη πιπέρισα!

 
Τι χρειαζόμαστε:
  • Γαύρος
  • Χονδρό Αλάτι
  • Ξύδι
  • Λάδι
  • μπούκοβο η φρέσκες μικρές καυτερές πιπεριές σε πολύ λεπτές ροδέλες ( προαιρετικά )
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Σκόρδο

 

 

Εκτέλεση:


--- Παίρνετε ένα-ένα τα ψάρια και πιάνοντας το κεφάλι, το τραβάτε κατά μήκος του σώματος βγάζοντας και το κεντρικό κοκαλάκι. Ξεπλένετε και ανοίγετε το ψάρι στην μέση.
--- Βάζουμε τα ψάρια σε ένα τρυπητό ανά στρώσης και ανάμεσα αρκετό χοντρό αλάτι.
Τοποθετούμε το τρυπητό σε ένα μεγαλύτερο μπολ ,για να βγάλει εκεί τα υγρά του ο γαύρο και όλο μαζί, το βάζουμε στο ψυγείο για 3 – 5 ώρες για να στραγγίξει
--- Ξεπλένουμε τα ψάρια και τα τοποθετούμε σε ταπεράκι.
Προσθέτουμε ξύδι μέχρι να σκεπαστούν τα ψάρια.
( Θα πρέπει να κολυμπάνε μέσα στο ξύδι για να ψηθούν)
Και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες!
--- Βγάζοντας τα ψάρια από το ψυγείο αδειάζουμε το ξύδι και σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε μια στρώση γαύρο . Από πάνω ψιλοκομμένο σκορδάκι-μαϊντανό
( πιπερίτσα ψιλοκομμένη )
Επαναλαμβάνουμε τις στρώσης μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια μας και γεμίζουμε το μπολάκι με λάδι.
Στην συνέχεια αφήνουμε το μπολάκι στο ψυγείο για να παντρευτούν γεύσεις και αρώματα για όσο διάστημα αντέχετε… Εγώ πάντως δεν αντέχω πάνω από 5ωρο για να δοκιμάσω μια καλή δόση.!

ΓελαστούληςΓελαστούλης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More