Blogroll

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΒΑΦΛΕΣ !!!

βαφλες
12


   Οι βάφλες αποτελούν μια πολύ καλή διατροφική πρόταση για όλες
   τις ώρες.
   Μπορούν να συνδυαστούν με πολλά υλικά και να γίνουν ιδανικές
   για πρωινό, απογευματινό η και για ένα γρήγορο σνακ τις παρέας.

           Υλικά
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 3 αβγά
  • 50 γραμ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 250 γραμ. αλεύρι 
  • 2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 125 ml χλιαρό νερό
  • λίγη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Χτυπήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέστε τα αβγά το ένα μετά το άλλο.
  • Ρίξτε σιγά σιγά το μπέικιν πάουντερ και το νερό

    Φτιάξτε τις βάφλες αμέσως μετά την κατασκευή της ζύμης: προθερμαίνετε τη βαφλιέρα (βαφλομηχανή) μέχρι που να σβήσει το φως του θερμοστάτη που συνήθως όλες έχουν.
    Ρίχνετε μέσα της το μείγμα έτσι ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του πάτου (μη βάλετε πάρα πολύ, σκεφτείτε πως με το κλείσιμο του καπακιού το μείγμα έτσι κι αλλιώς θα συμπιεστεί και θα καλύψει τον πάτο. DSC01189110
  • Σε 4-5 λεπτά, ανάλογα με τη μηχανή, η βάφλα σας είναι έτοιμη.
  • Σερβίρετε με:  Φυστίκια, αμύγδαλα, παγωτό, μέλι, μαρμελάδα, κανέλλα, ζάχαρη άχνη, λικέρ, σιρόπι, μερεντα……
  •  
  •  
  • Παραλλαγές 
  • P1000242Υπάρχουν ένα σωρό παραλλαγές παρασκευής όπως το ότι μπορούμε να προσθέσουμε στο μίγμα κανέλα , η λίγο ξύσμα από πορτοκαλί η λεμόνι. Καθώς επίσης να αντικαταστήσουμε το νερό με γάλα!
    Καλή σας όρεξη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More